The Drone Racing League (DRL)

The Drone Racing League (DRL) je profesionalna liga u drone racingu koja privlači najbolje drone pilote iz celog sveta. DRL je osnovan 2015. godine i od tada je postao jedan od najpopularnijih događaja u ovom sportu. DRL se sastoji od nekoliko rundi tokom sezone, a vrhunac je veliko finale koje se održava u SAD-u. DRL koristi posebnu tehnologiju koja omogućava gledaocima da prate trku iz perspektive drona, što daje jedinstveno iskustvo gledanja i uživanja u ovom sportu.

World Drone Prix

World Drone Prix je međunarodno takmičenje u drone racingu koje se održava u Dubaiju. Ovo prestižno takmičenje privlači najbolje drone pilote iz celog sveta, koji se takmiče za veliku nagradu. Osim same trke, ovaj događaj uključuje i brojne druge aktivnosti koje privlače hiljade posetilaca, uključujući i izložbe drone tehnologije, radionice, predavanja i muzičke nastupe.

WDP

MultiGP

MultiGP je amaterska organizacija u drone racingu koja je osnovana 2015. godine sa ciljem da podrži i promoviše ovaj sport. MultiGP organizuje brojna takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama širom sveta, od lokalnih takmičenja do nacionalnih i međunarodnih šampionata. Pored takmičenja, MultiGP nudi i obuke i edukaciju za nove pilote.

Drone Champions League

Drone Champions League je evropska liga u drone racingu koja okuplja najbolje timove i pilote iz različitih zemalja Evrope. Ova liga se sastoji od nekoliko rundi tokom sezone, a vrhunac je veliko finale koje se održava u Nemačkoj. Pored same trke, DCL takođe nudi spektakularne vizuelne efekte i muzički program koji dodaju uzbudljivu atmosferu događaju.

Collegiate Drone Racing Association (CDRA)

Collegiate Drone Racing Association (CDRA) je organizacija koja okuplja studente i univerzitetske timove koji se bave drone racingom. CDRA organizuje takmičenja, radionice i obuke za svoje članove, a cilj je da promoviše drone tehnologiju i pomogne u razvoju drone racinga kao priznatog sporta na univerzitetima..